Det är klart att du kan göra din egen reklamfilm. Det är inte svårt att med en vanlig smartphone spela in en film och sedan publicera den på Youtube. Men den verkliga frågan är om någon kommer att vilja se hela din film. För att en reklamproduktion ska lyckas måste den vara av intresse. En animation eller vanlig film som intresserar kommer att spridas på ett naturligt sätt.

Kraften online

Idag är nätet den plats där vi exponeras för reklam på ett massivt sätt. Du tänker kanske inte ens på hur mycket reklam du stöter på dagligen. Informationsfilmen som du såg om ett ämne som intresserar dig hade formen av en dokumentär men den fick dig att vilja köpa något eller att kontakta ett bolag.

Det är otroligt skickliga produktionsbolag som står bakom den lyckade reklamfilmen som du ser online. Väldigt sällan privatpersoner utan kunskap om animation och reklamfilmproduktion. Även om du har möjlighet att spela in med bra ljud och sedan kan klippa i ett enkelt filmprogram är det inte sannolikt att det blir en bra reklamfilm.

Reklamfilmproduktion som inte ens verkar som reklam

Frågan du måste ställa dig är om du kan göra en film som kommer att fungera som reklam utan att ens verka som det. Det är när en reklamfilmproduktion erbjuder tittare ett värde som gör att de vill se den igen och sprida vidare som den fungerar som bäst.

För att göra den här typen av reklamfilm krävs det kunskap, innovation och givetvis erfarenhet. Dessutom kan du ju behöva hjälp med hur du ska sprida filmen. Den måste få fart på rätt ställe för att det ska rulla vidare snabbt.

Det är med andra ord inte så dumt att vända sig till Stockholms bästa produktionsbolag som har rätt erfarenhet av reklamfilmproduktion. Det kan ge mycket bättre resultat än en egentillverkad film som ses av tio personer som snabbt glömmer den.