De finns fortfarande längst in i garderoben eller kanske på vinden. Men varför spar du dina gamla klänningar och vad kan du göra med dem nu? En gammal klänning kan komma fram och bli till ditt favoritplagg. Modet vänder och du kan anlita en sömmerska för att göra om det som inte längre känns aktuellt.

Gamla klänningar du inte vill skiljas från

Vissa har en särskilt kärlek till kläder från förr. De gamla klänningarna som finns på din vind kanske inte ens är dina. De kan ha kommit från din mamma eller hennes mamma. En klänning från 1920-talet som fortfarande är fin är svår att skiljas från. Men är det inte synd att du inte kan använda den?

Göra om och börja använda

Ibland går det bra att använda en äldre klänning med nya accessoarer. Det kan vara tillräckligt för att få klänningen att kännas rätt igen. Men det finns också klänningar som kan behöva lite mer. Du kan vända dig till en duktig sömmerska och be om att få klänningen omgjord. Kanske går det att plocka bort delar och lägga till.

Resultatet blir en helt ny klänning som är unik. Ingen annan har den!

Med tanke på framtiden

Det finns också klänningar som du absolut inte vill använda men som heller inte förtjänar att slängas. Men är det inte synd att de ligger och skräpar i en kartong någonstans? Om du vet att du aldrig kommer att använda plagget kan du ge bort det till en vän eller släkting som tycker om stilen och färgen.

Är klänningen i gott skick kan du sälja den till en second hand butik eller kanske byta mot en annan klänning som passar dig bättre. När du har barn som kanske vill ha klänningen kan du spara den ett tag till. Det kanske rör sig om en brudklänning och den gör man sig inte av med i första taget även om den inte kommer att användas igen.